Podporují nerovnosti v příjmech ekonomický růst?
Vysoké nerovnosti v príjmoch sú charakteristickou črtou trhu práce vo vyspelých ekonomikách. Dosiahnutá najvyššia úroveň nerovností za posledných päťdesiat rokov. Rozdelenie spoločnosti na bohatých a chudobných. Obavy z možných sociálnych dôsledkov. Najvyššie disproporcie v príjmových reláciách v americkej, britskej a novozélandskej ekonomike, kde bola najviac presadzovaná politika voľného trhu. Porovnanie a vývoj príjmových nerovností v týchto krajinách. Štatistické metódy používané na meranie nerovností. Otázky štátnej regulácie vo vývoji príjmov v Európe.