Export pracovní síly - jeho role v ekonomice
Svetoví vývozcovia pracovných síl. Významné položky v príjmovej časti platobnej bilancie v krajinách orientovaných na vývoz pracovných síl. Rast počtu priemyselne rozvinutých krajín v skupine vývozcov pracovných síl. Významné devízové príjmy z tejto činnosti. Vplyv exportu pracovných síl na sociálnu a ekonomickú situáciu krajiny. Jednotlivé krajiny zameriavajúce sa na export pracovnej sily.