Deficity státního rozpočtu - ano, či ne? Stručně k vývoji názorů na rozpočtové deficity - Koderová, Jitka
Cyklický a štrukturálny deficit. Klasický a neoklasický prístup k rozpočtovým deficitom. Charakteristika keynesiánskeho chápania deficitov štátneho rozpočtu. Kritika využívania rozpočtových schodkov ako nástroja fiškálnej politiky zo strany stúpencov neokonzervatívneho prúdu v modernej ekonomickej teórii.