Financování veřejných investic cestou leasingu - Fridrich, F.
Problematika financovania verejných investícií formou leasingu v ČR. Hospodárska podstata leasingu postavená predovšetkým na daňovom zvýhodnení v odpisoch a súhlase štátu so zahrňovaním leasingových splátok do nákladov. Orgány štátnej správy tieto výhody nemajú. Úsilie leasingovej komunity získať zákazky pri financovaní investícií obcí. Prekážky, brániace širšiemu využitiu leasingu. Ponúkané možné riešenia pri financovaní obecných investícií formou leasingu. Argumenty svedčiace v prospech leasingu.