Zdaňovanie príjmov spoločníkov spoločností s ručením obmedzeným v roku 1995 - Piršelová, Dagmar
Spôsob zdanenia príjmov spoločníkov spoločností s ručením obmedzeným (SRO) podľa zákona č. 286/1992 Zb. o daniach z príjmov. Ustanovenia zákonov, podmienky zdanenia, konkrétne variantné príklady výpočtu daňového základu. 1. Príjmy za prácu spoločníkov SRO (nepovolené preddavky, vyrovnanie preddavkov, osobitná sadzba dane). 2. Príjmy z kapitálového majetku.