Likvidita kapitálového trhu. 1 - Hudák, O.
Potreba likvidného sekundárneho kapitálového trhu, kde sa následne obchoduje s predanými novoemitovanými cennými papiermi. Jeho úlohou je poskytovať investorom likviditu pri investovaní do cenných papierov, teda umožniť premenu existujúcich akcií, dlhopisov a iných cenných papierov na hotovosť. Základné charakteristiky. Rozpätie cien ponuky a dopytu anonymných obchodov v priemere klesá s rastúcou hodnotou trhovej kapitalizácie firiem.