Newyorská burza Charakteristika najdôležitejších búrz cenných papierov - Marčáková, Z.
Fungovanie Newyorskej peňažnej burzy (New York Stock Exchange - NYSE)a Americkej peňažnej burzy (American Stock Exchange). Štátny dohľad, burzové orgány, členovia burzy, miesto na burze. Uskutočňovanie transakcií na NYSE. Podmienky pre obchodovanie na burze. Technické vybavenie, elektronické prepojenie amerických búrz.