Tokijská burza Charakteristika svetových búrz - Marčáková, Z.
Rast záujmu zahraničných aj domácich investorov o japonské burzy. Ocenenie pružnosti japonského kapitálového trhu. Obchodovanie na najvýznamnejšej japonskej burze Tokyo Stock Exchange (TSE). Právomoci burzových obchodníkov. Podieľanie sa tzv. sprostredkovateľov (saritori) a špeciálnych členov na burzových obchodoch. Určovanie kurzov na tokijskej burze tromi spôsobmi. Metódy stanovovania kurzov.