Albánsko: Krajina s rozpadnutým hospodárstvom, ale veľkými možnosťami - Grossmann, J.
Ťažobný a spracovateľský priemysel - potrebná modernizácia, prírodné bohatstvo. Pomoc zahraničných Albáncov. Zahraničný kapitál podmienkou využitia výrobných kapacít. Súkromné aktivity. Možnosti rozvoja cestovného ruchu.