Neopakovateľná šanca je tu! Cestovný ruch bez spotrebných družstiev? - Pettkeš, A.
Vidiek - vytváranie nových podmienok pre rozvoj cestovného ruchu. Podhorské oblasti (Orava, Liptov...) - pobyt na súkromí (prenájom izieb v rodinných domoch). Vznik Slovenského zväzu vidieckeho turizmu a agroturizmu, jeho poslanie. Úloha spotrebných družstiev v rozvoji vidieckeho turizmu. Stredné odborné učilištia a rozvoj vidieckeho turizmu.