Asijská konkurence ohrožuje Japonsko
Stupňujúca sa konkurencia voči Japonsku zo strany rýchle sa rozvíjajúcich ázijských krajín. Konkurencia ohrozujúca Japonsko v celej rade priemyslových odvetví, počínajúc oceliarskym priemyslom. Porovnanie výroby ocele s krajinami Číny, Južnej Kórey, Tchaj-wanu. Vývoj situácie v petrochémii v Japonsku a rast produkcie etylénu v ázijských krajinách, ktoré konkurujú Japonsku.