Měnící se úloha globální prognostiky v mezinárodní politice a ekonomice - Foltýn, Jaroslav
Význam globálneho prognózovania a modelovania hlavných politickosociálnych a ekonomických procesov. Z histórie globálnej prognostiky. Základné vývojové tendencie globálnej prognostiky. Rímsky klub a jeho aktivity. Medzinárodné organizácie a globálna prognostika. Realizačná pravdepodobnosť globálnych prognóz.