Perspektivy světové ekonomiky
Perspektívy svetového hospodárstva, predpoklady hospodárskeho vývoja a hospodárskeho rastu v rozvojových krajinách, bývalom ZSSR a v priemyselne vyspelých krajinách podľa britského týždenníka The Economist. Dynamika rastu hrubého domáceho produktu v jednotlivých teritóriách sveta. Pôsobenie dynamického rastu ekonomiky rozvojových krajín a ovplyvňovanie hospodárstva priemyselne vyspelých krajín. Rastúca úloha rozvojových krajín vo svetovej ekonomike. Konkurenčný boj vyspelých krajín s rozvojovými krajinami.