Právny poriadok Európskej únie
Vznik Európskej únie (EÚ) na legislatívnom základe (1993). Štruktúra EÚ. Právomoci. Inštitúcie únie: Európska rada, Európsky parlament, Rada EÚ, Európska komisia, Súd audítorov. Poradné orgány. Právne zdroje legislatívy EÚ. Legislatívny proces. Legálnosť úkonov inštitúcií únie. Systém právnej ochrany. Postavenie legislatívy EÚ.