Slovensko na ceste do Maastrichtu. 1 - Mihalik, Jozef
Prehodnotenie doterajších prístupov k sociálno-ekonomickému rozvoju. Neúspešnosť "šokovej terapie" v reformných štátoch strednej Európy. Regionálna spolupráca podmieňuje vstup do Európskej únie. Urýchlenie vstupu do EÚ. Spolupráca na základe vzájomných výhod.