Termín sociálnej reformy, ohlasovaný v programovom vyhlásení vlády, sa pravdepodobne nedodrží Ani sociálna časť programového vyhlásenia vlády V. Mečiara sa nevyhla kompromisom, vynúteným rôznymi záujmami koaličných partnerov - Jurina, Ľ.
Hodnotenie sociálnej časti programového vyhlásenia vlády SR. - Pozri tiež príspevok Čutková, M.: Fond zamestnanosti vyčlenil na podpory 2,7 mld Sk.