Pripravenosť ľudstva na ochranu pred katastrofami - Šamaj, F.
V decembri 1971 ustanovilo OSN UNDRO - Úrad koordinátora pomoci v prípade katastrof. Potreba vytvorenia silnejšieho systému humanitnej pomoci a pomoci pri katastrofách v celosvetovom meradle si vyžiadala vytvorenie DHA - Department OSN pre humanitné záležitosti. Program činnosti DHA - UNDRO. Program rozvoja OSN.