Baníctvo: náznaky k lepšiemu - Čertík, P.
Prekonávanie útlmových tendencií slovenského uhoľného baníctva po r. 1990 a 1991. Pokles ťažby, zníženie zamestnanosti. Uznesenia vlády SR na zlepšenie situácie v ťažbe uhlia a Energetická koncepcia pre SR do r. 2005. Organizačná štruktúra baníctva, množstvo zásob a ťažobná spôsobilosť baní. Výstavbová, strojársko-výrobná, opravárenská, výskumno-vývojová a projektová základňa. Zamestnanosť, hospodárske výsledky a výhľadové zámery.