Program revitalizácie vodných tokov v povodí Váhu - Macura, V.
Významnou úlohou Koncepcie vodohospodárskej politiky SR je postupná revitalizácia vodných tokov, najmä opustených úsekov mŕtvych ramien. Príprava a vlastný program revitalizácie derivačných úsekov Váhu. Oživenie starých ramien rieky Nitry. Revitalizácia nevhodne regulovaných vodných tokov. Ekologizácia vodných nádrží.