Revitalizácia systému rieky Dunaj z hľadiska lesného a rybného hospodárstva - Kirka, A.
Systematická realizácia vodných stavieb na Dunaji a prehlbovanie jeho koryta malo za následok zmenu hydrologického režimu v pôvodnej vnútrozemskej delte Dunaja. Úsek vodnej zdrže Bratislava a derivačného kanála od Hrušova po Palkovičovo a ich vplyv na podzemné vody a súčasne na lesný porast a štruktúru rybných spoločenstiev.