Rokovanie o Adrii zatiaľ bez výsledku - Hirman, Karel
Rokovanie (polovica februára 1995) medzi chorvátskou, slovenskou a českou stranou o podmienkach dodávky ropy prostredníctvom ropovodu Adria, odstaveného pre boje v r.1991 a opäť otvorenom v januári 1995. Posun slovensko-ruských vzťahov v oblasti ropného priemyslu - Rusko má záujem o podiel na majetku Slovnaftu. Slovnaft a konkurencia. Tranzit plynu z Ruska cez Slovensko. Ropovod Ingolstadt (otvorenie v apríli 1996) a tranzit ruskej ropy cez Slovensko.