Jedna loď neudrží ekonomiku slovenskej námornej plavby nad vodou Slovenská námorná plavba - Prosnan, Jozef
Vývoj Československej námornej plavby (ČNP) od r.1952-1989, po r.1992 pokles aktivít a vysoký vek lodí. Pokusy ČSPD s plavbou na mori, stratovosť, v r.1991 zastavenie dotácií. Privatizácia ČNP, v r.1992 prevod majetku na účelovú organizáciu Finop, a.s. Praha, vznik a.s. ČNP, delenie majetku medzi Česko a Slovensko. Údaje o majetku ČNP v čase privatizácie (súvaha spoločnosti). Otázky okolo delenia lodí, varianty delenia.