Účetní závěrky v mimořádných situacích podnikatelů (právnických osob) - Vomáčková, Hana
Legislatívna úprava mimoriadnych účtovných závierok v ČR (zákon č.563/1991 Sb. o účtovníctve). Účtovné závierky v mimoriadnych situáciách: 1. pri pozitívnom vývoji podniku (vznik, rozširovanie majetkovej podstaty, získanie majetku z cudzích zdrojov, vstup cenných papierov na BCP), 2. v situáciách problematického charakteru, keď je nepretržité trvanie podniku ohrozené alebo neplatí. Účtovná závierka pri konkurze a vyrovnaní.