Tvorba, použitie a účtovanie sociálneho fondu v jednoduchom účtovníctve - Vanko, Jozef
Od 1.9.1994 v platnosti zákon NR SR č.152/1994 Z.z. z 31.5.1994 o sociálnom fonde (SF) a o zmene a doplnení zákona č.286/1992 Zb. o daniach z príjmov upravujúci, spolu s opatreniami MF SR, tvorbu SF, uloženie prostriedkov SF na účet v banke, použitie SF, zdaňovanie príjmov z neho. Postup účtovania, príklady účtovania v peňažnom denníku, účtovanie použitia SF, príklad príspevku na závodné stravovanie.