Košická blcha kráča po východoeurópskych letiskách vedľa nadnárodných slonov Softwarová firma Ales predáva systémy na spracovanie informácií pre leteckých dispečerov - Beer, Gabriel
Ales, s.r.o. Košice - vznik v r.1990 - príprava programov na riadenie letectva a protivzdušnej obrany. Systém Letvis - Letecký vizuálny informačný systém. Jeho vývoj, stručná charakteristika a rozšírenie hlavne v krajinách východnej a strednej Európy.