Vedecko-technický rozvoj nie je módna záležitosť Investovať do vedy a techniky je osudovou potrebou trhovej ekonomiky - Luptáková, O.
Podmienky uplatňovania vedeckotechnického rozvoja. Vplyv hospodárskeho rozvoja USA a Japonska na nové rozvojové impulzy pre európske hospodárstvo. Oblasti v ktorých sa vedeckotechnický rozvoj najviac presadzuje. Situácia vo VTR po r. 1989 na Slovensku. Postupné vytváranie podmienok pre priaznivé ekonomické prostredie a vedeckotechnický rozvoj. Spoločné znaky stratégie riadenia inovácií, ktoré možno sledovať v inovačnej politike prosperujúcich organizácií.