Nová metóda analýzy nerovnováh: teória newalrasovskej rovnováhy - Přívarová, Magdaléna, 1955-
Východiskové pojmy rovnováhy. Hypotéza existencie ohraničených trhov a hypotéza duálneho rozhodovania (J.M. Keynes - položil základy newalrasovskej mikroekonómie). Východiskové modely teórie ekonomickej nerovnováhy. Pojem D-rovnováha. Pojem K-rovnováha.