Teorie rozdělování J.B. Clarka - Holman, R.
John Bates Clark - prvý veľký americký marginalista. Generalizácia Ricardovej teórie renty. Problémom teórie hraničnej produktivity je otázka tzv. vyčerpania produktu. Rozdeľovanie a spravodlivosť. Marginalistická revolúcia - impulz pre rozvoj ekonomickej analýzy a ekonomického myslenia. Tvorí základ pre ekonomické školy: Rakúska škola, Lausanska škola, Cambridgeská neoklasická škola.