Ku kolektívnemu vyjednávaniu o mzdách v SR - Mačuha, Miroslav
Kolektívna zmluva vyššieho stupňa (VKZ) a podniková kolektívna zmluva - problematická otázka o mzdách. Kolektívne zmluvy musia rešpektovať ustanovenia zákona o mzde. Porovnanie VKZ a zákona o mzde - niektoré príklady ustanovení vo VKZ, ktoré sú v rozpore so zákonom o mzde, alebo sú sporné a nejasné formulácie. Prehľad o sadzbách mzdových záruk vo VKZ.