Neisté postavenie vekovo starších pracovníkov na trhu práce - Rievajová, Eva
Klesajúca tendencia pracujúcich dôchodcov na celkovom počte dôchodcov od r.1990 (štatistické zisťovanie v SR k 31.5.1994). Záujem tejto skupiny o prácu aj pre rast životných nákladov. Riešenie problémov ľudí v preddôchodkovom veku kombináciou čiastočného starobného dôchodku s čiastočným pracovným úväzkom. V krajinách EÚ problémy zamestnávania starších pracovníkov súčasťou globálnej politiky zamestnanosti.