Vývoj sociálnej situácie obyvateľstva v 1.polroku 1994 z aspektu analýz Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR - Křížková, E.
Ekonomická aktivita obyvateľstva. Zamestnanosť. Zamestnávanie v zahraničí. Zamestnanosť cudzincov na území SR. Vývoj miezd a produktivita práce. Nezamestnanosť a hmotné zabezpečenie uchádzačov o zamestnanie. Miera nezamestnanosti podľa skupín a regionálne aspekty. Aktívna politika zamestnanosti. Sociálna starostlivosť. Dávky sociálnej starostlivosti - rodiny s deťmi, občania, ktorí potrebujú osobitnú pomoc, spoločensky neprispôsobení občania.