Regionální politika a rozdíly mezi regiony v Evropské unii - Zukal, Jiří
Snaha Európskej únie postupne znižovať rozdiely medzi štátmi a regiónmi EÚ. Päť prioritných cieľov regionálnej politiky EÚ na roky 1994-1999. Hrubý domáci produkt na 1 obyvateľa v krajinách EÚ. Najbohatšie a najchudobnejšie regióny EÚ.