Transformácia hospodárskych funkcií sídiel v rurálnej krajine - Michálek, A.
Odvetvová štruktúra obyvateľstva na Záhorí. Funkčné typy obcí Záhoria. Zamestnanecká štruktúra ekonomicky aktívneho obyvateľstva. Snaha o zníženie dochádzky za prácou. Rozvoj hospodárskych funkcií sídiel Záhoria, ktoré by ovplyvnili celkový rozvoj oblasti.