Mimorozpočtové fondy a jejich postavení v systému veřejných rozpočtů - Horčicová, M.
Ekonomická charakteristika fondov: 1. fondy, ktoré poskytujú prostriedky na netrhových princípoch, 2. fondy, ktoré svoje prostriedky používajú k vytváraniu preferenčných podmienok pri úverovaní vybraných podnikateľských subjektov. Súčasný stav v ČR. Účelové mimorozpočtové fondy. Inštitúcie vládnej podpory podnikateľských aktivít.