Záruky bližšie k realite Pomoc, keď niet za čo založiť novú úrodu - Potančok, Milan
Nedostatok finančných zdrojov patrí k najväčším problémom poľnohospodárstva. Úloha Slovenskej záručnej banky (SZB) pri podpore vzniku a rozvoja súkromného podnikania, predovšetkým malých a stredných podnikov. Dva špeciálne programy SZB pre poľnohospodárov - záručný program podpory malého a stredného podnikania v oblasti poľnohospodárstva a program zabezpečenia sezónnych poľnohospodárskych prác. Podmienky pre získanie podpory banky. Činnosť SZB od jej vzniku v r.1991.