Metodické přístupy k hodnocení výsledků podnikatelské činnosti peněžních ústavů - Vybíhal, Václav
Stratégia hodnotenia výsledkov bankového podnikania. Názory našich i zahraničných autorov. Využitie diagnostického aparátu uplatňovaného vo finančných analýzach. Hodnotenie finančnej rovnováhy banky - vzťah medzi rozsahom aktív a pasív. Analýza výsledkov hospodárenia, resp. výnosov a nákladov. Analýza nákladov na zdroje a nákladov na transformáciu zdroja na úver. Uplatnenie metód finančnej analýzy, využívajúcich systém pomerových ukazovateľov.