Poptávka po penězích v české ekonomice - Hanousek, Jan
Peniaze a dopyt po peniazoch: teoretický prehľad (transakčná úloha peňazí, špekulačný motív - teória portfolia, voľba premenných, problém identifikácie). Peniaze a dopyt po peniazoch: empirický prehľad (3 základné typy modelov, voľba premenných). Stabilita funkcie dopytu po peniazoch. Funkcia dopytu po peniazoch v českej ekonomike.