Teória menovej politiky. 3 Peňažná rovnováha a inflácia - Hlavatá, Irena
Definícia peňažnej rovnováhy. Vplyv úrokov na investície a rovnováhu. Komplexnosť analýzy rovnováhy podľa modelu ISLM (Investment Saving Liquidity Money). Narušenie peňažnej rovnováhy - problém inflácie. Inflácia, jej chápanie a dôsledky. Znovurozdeľovacie účinky inflácie. Spôsob sledovania vývoja inflácie.