Amsterdamská burza Charakteristika najdôležitejších svetových búrz - Luptáková, O.
Charakteristika Amsterdamskej burzy, ktorá začala fungovať r.1876 pod názvom Vereniging voor de Effectenhandel. Obchody na burze. Hlavné druhy cenných papierov s ktorými sa obchoduje. Najväčšie spoločnosti kótované na burze v Amsterdame v rokoch 1990-1991. Metóda obchodovania. Kótovanie cenných papierov.