Dividendová politika Dividenda zatiaľ nie je rozhodujúcim kritériom pri kúpe akcií - Kajan, Miroslav
Význam dividendovej politiky a kurzu akcií na trhu vo vyspelých krajinách. Zásady dividendovej politiky. Problémy s vyplácaním dividend na Slovensku, riešenie tohoto problému vytvorením centralizovanej inštitúcie, prostredníctvom ktorej by akciové spoločnosti vyplácali dividendy. Problémy súvisiace s celkovou koncepciou dividendovej politiky firmy, určenie dátumu pre nárok na dividendu, výška dividendy, zisťovanie výnosnosti akcie. Vzťah manažmentu našich akciových spoločností k akcionárom.