Londýnska burza Charakteristika svetových búrz - Luptáková, O.
Koncentrovaný systém britských peňažných ústavov. V r.1973 sa jednotlivé burzy cenných papierov spojili do jednej - The Stock Exchange London. Účastníci burzy, obchodovanie na burze. Liberalizácia na kapitálovom trhu v 80. rokoch. Elektronizácia burzových obchodov.