Viedenská burza Charakteristika najvýznamnejších búrz - Luptáková, O.
Riadenie a správa Viedenskej burzy. Obchodovanie na burze s cennými papiermi. Viedenská burza je súčasne aj všeobecnou tovarovou burzou. Kompetencie Burzovej komory a jej orgány - Valné zhromaždenie, burzové výbory, Prezident burzy. Členstvo na burze. Pravidlá obchodovania. Najčastejšie obchodované akcie na viedenskej burze. Najväčšie rakúske akciové spoločnosti kótované na viedenskej burze v r.1990 a 1991.