Výnosová křivka - teorie a praxe českého finančního trhu v kontextu měnové politiky ČNB v r. 1993 - Matalík, Ivan
Výnosová krivka - dôležitý ukazovateľ - má úzky vzťah k menovej politike. Ekonomické teórie, v rámci ktorých je výnosová krivka interpretovaná: teória oddelených trhov, teória očakávaní, teória úrokovej prémie. Inflačné očakávanie a strmosť výnosovej krivky, tzv. Fisherov efekt. Ostatné faktory ovplyvňujúce priebeh výnosovej krivky. Interpretácia priebehu výnosovej krivky na Českom peňažnom trhu v r. 1993.