Nedokonalá informace nebo dokonalý zámeř? Rizikové úvěry - Bulíř, Aleš
Problematika rizikových úverov. Nedokonalé informácie vo finančnom sektore. Typy dlžníkov - "dobrý" a "zlý" dlžník. Zlyhanie úverového trhu. Banky a niektoré poznatky o stratových firmách. Možnosti trhu a hospodárskej politiky. Diferenciácia finančných trhov. Rozvoj kapitálových trhov. Prístup na zahraničné úverové trhy. Riešenie problémov samotnými firmami, pomoc bánk a štátu (záruky).