Ponuka a dopyt, ich plusy a mínusy. 1 - Mokrý, Vladimír
Typy národohospodárskej politiky (NHP): 1. dopytovo orientovaný typ; 2. ponukovo orientovaný typ; 3. diskrétna NHP; 4. NHP spojená s istými vopred stanovenými pravidlami; 5. zmiešaná NHP. Fenomén stagflácie - súčasný rast nezamestnanosti a inflácie - v 70. rokoch v NSR. "Extrémny variant" ponukovo orientovanej NHP v ekonomickom programe prezidenta USA r. 1981.