Privatizace jako prostředek transformace ekonomického systému - Dalago, B.
Transformácia sociálno-ekonomických systémov je výsledkom komplexných zmien inštitucionálnych, ekonomických a mimoekonomických. Intervencia štátu do ekonomiky. Privatizácia štátneho vlastníctva (typy a technika). Ciele a dôsledky privatizácie (teória a prax). Náklady na privatizáciu. Charakteristické črty firiem určených na privatizáciu.