Ľavicová platforma v ekonomike. 2 - Ďurkovič, H.
Nesúhlas s postupom privatizácie veľkého podnikania - nezodpovedné odovzdávanie spoločenského vlastníctva do rúk jednotlivcov. Nevyhnutnosť štátnej kontroly pri vývoze hmotnej, kovovej, drevnej a energetickej podstaty našej ekonomiky. Dosiahnutie okamžitého obratu vedy a techniky. Vedecko-technická kvalifikácia kľúčom k nastupujúcej informačnej spoločnosti. Účasť zamestnancov na vlastníctve, riadení a rozhodovaní, nevyhnutná účasť štátu. Vyhýbať sa pôžičkám svetových finančných inštitúcií (MMF, Svetová banka).