Produktivita - zabudnutý pojem V trhovej ekonomike znamená minimálne vstupy a maximálne výstupy - Hrabovský, M.
Nízka produktivita v bývalých postsocialistických krajinách v porovnaní s krajinami Európskej únie. Nízka produktivita v slovenských podnikoch. Očakávaný dynamický vývoj hrubého domáceho produktu, predpokladaná vyššia produktivita práce na Slovensku. Produktivita ako dôležitý ukazovateľ ekonomickej úspešnosti. Obsah produktivity práce v trhovom hospodárstve a rozdiel oproti centrálne plánovanému hospodárstvu. V trhovej ekonomike je kritériom produktivity pridaná hodnota. Príčiny nízkej produktivity v transformujúcich sa krajinách.