Slovenské poľnohospodárstvo dopláca na pomalé prispôsobovanie sa trhovým podmienkam - Mičulík, Milan
Nízka aktivita manažmentu slovenských poľnohospodárskych podnikov. Obchodný zákonník upravujúci podnikanie je koncipovaný pre fungujúce trhové vzťahy, ktoré sa ale na Slovensku utvárajú postupne. Dotácie jediným zdrojom intenzifikácie. Kapitalizácia pohľadávok (postupné odpisovanie nevymožiteľných pohľadávok po lehote splatnosti vzniklých do 31.12.1992 do nákladov). Rýchlejší rast miezd ako produktivity. Stratovosť rastlinnej a živočíšnej výroby.