NAFTA smeruje na juh Jeden z amerických nástrojov na integráciu západnej pologule - Hanáček, Juraj
Rozširovanie Severoamerickej dohody voľného obchodu (NAFTA) - zakladajúci členovia USA, Kanada, Mexiko. Ďalším perspektívnym členom sa má stať Chile, postupne Argentína a Brazília. Dôležitosť vstupu Chile do združenia NAFTA.